Šiandien gyvenimo ritmas toks spartus, kad darosi vis sunkiau įsiklausyti į save. Įvairiausius skausmus ir negalavimus skubame nurašyti intensyviam darbui bei poilsio trūkumui, tačiau dažnai pamirštame, kad daugiau nei pusė atsakymų apie mūsų sveikatą slypi mūsų suvalgomame maiste. Mes galime kenkti sau ne tik su maistu negaudami tam tikrų medžiagų bet ir gaudami tokių, kokioms mūsų organizmas yra elergiškas. Čia pagelbėti galėtų maisto netoleravimo testas.
Maisto netoleravimo testai – nauja mada ar išsigelbėjimas?
Šiandien dalis žmonių labai noriai stengiasi įsiklausyti į savo kūną ir siekia daryti viską, kad jaustųsi sveikai. Kiti žiūri skeptiškai į įvairiausias dietas bei sveikatingumo tendensijas, teikdami, kad sveikiausi žmonės būdavo tada, kai maistas buvo traktuojamas kaip gyvybės variklis, o ne kaip mada. Kaip ten bebūtų, akivaizdu, kad kiekvieno žmogaus organizmas yra individualus ir tai, kas teikia energijos vienam, gali slopinti kitą. Palyginimui galima pasitelkti bet kurį augalą. Jeigu orchidėją vietoj įprasto laistymo vandeniu staiga imtume laistyti vandeniu skiestomis sultimis, vargu ar augalas ilgai išlaikytų savo grožį ir ar apskritai ilgai išgyventų. Šis pavyzdys ir paaiškina, kodėl atliekami maisto netoleravimo testai.
Northway medicinos centras siūlo atlikti testą, po kurio jūsų gyvenimo kokybė neabejotinai pagerės. Daugelis žmonių, nes nenutuokia, kad yra alergiški tam tikriems maisto produktams. Alergija nebūtinai turi pasireikšti bėrimu, tinimu ar kitais vizualiai matomais požymiais. Organizmui netinkamas maistas gali kelti lėtinius alerginius procesus, kurie pamažu žaloja organizmą, lėtina medžiagų apykaitą, stabdo kraujotaką, daro neigiamos įtakos kraujo spaudimui ir net kvėpavimo procesams. Žmonės net nežinodami, kad gali tam užkirsti kelią, kenčia vidurių užkietėjimą arba viduriavimą, gausų prakaitavimą, nesibaigiančią aknę arba nesugeba susidoroti su bloga nuotaika. Atsakymą, kaip tai įveikti ir ženkliai pagerinti gyvenimo kokybę, gali pateikti maisto netoleravimo testas.
Kaip atliekamas ImuPRO testas?
Maisto netoleravimo testai atliekami daugybėje medicinos centrų ir klinikų. Nors šiandien tokio tyrimo kaina dar nėra labai maža, bet vis daugiau žmonių pasiryta padaryti šią didžiulės vertės investiciją į savo gerą savijautą. Pagrindą tokiam testui suteikia kraujo tyrimai. Testo metu ištiriama maisto produktų įvairovė, taip pat analizuojami patys įvairiausi maisto priedai, kurių tiriamojo organizmas galimai netoleruoja. Remiantis testo atsakymais, tiriamajam paprastai sudaromas individualus maitinimosi planas. Teisa, nereikia manyti, kad toks planas bus tik iš itin sveikų produktų, neturės riebalų ar cukraus. Priešingai, šio testo tikslas yra ne apriboti mitybos kaloringumą ar, pavyzdžiui, angliavandenių kiekį. Tokio testo rezultatas – mityba, „išvalyta“ nuo konkrečiai jūsų organizmui kenksmingų medžiagų. Galbūt atlikus testą paaiškės, kad toli gražu ne plikytas pyragaitis ar suvalgytas picos gabalėlis yra nuolatinio jūsų galvos skausmo kaltininkas, o, pavyzdžiui balta mielinė duona. Tyrimas yra atliekamas tiek suaugusiems, tiek vaikams, o jo rezultatams tiriamojo sveikatos būklė (padidėjusi kūno temperatūra, vartotas maistas ar įvairūs preparatai) įtakos neturi.
Maisto netoleravimo testai gali pakeisti gyvenimą:
Psichologijos studentė iš Kauno Kamilė J. dėl savo nuolatinio nuovargio kaltindavo intensyvias studijas. „Atrodo, ir miego būdavo pakankamai, ir su stresu susidorodavau, ir maisto neribodavau, bet nuolatos jausdavausi kaip po maratono“- skundėsi į Northway kliniką atėjusi studentė. Atlikti kraujo tyrimai ir maisto netoleravimo testas parodė, kad dėl blogos merginos savijautos kaltas buvo didžiulis cukraus kiekis, kurį suvartodavo besimokydama – šokolado, javainių ir guminukų pavidalu. „Žinoma, atsisakyti tokio malonumo nebuvo paprasta, tačiau dėl šviesesnės veido odos ir tokios energijos, kokios esu kupina šiandien, tikrai vertėjo šokoladą iškeisti į bananus“- teigia studentė, šiandien besidžiaugianti skaisčia veido oda, dingusiu nuovargiu ir, žinoma, pagražėjusia figūra.